89-xb3VFnHhE3.jpg

לוחמים בסמים טוענים, לעיתים קרובות, כי לגליזציה של סמים תוביל לעלייה דרמטית במספר המשתמשים. למרבה המזל, יש דוגמה מהעולם האמיתי לתוצאות הממשיות של הפסקת המלחמה האלימה והיקרה נגד הסמים והחלפתה במערכת המטפלת בבעיותיהם של המשתמשים והמכורים.

לפני 10 שנים הכריזה פורטוגל על דה-קרימנלזציה של כל הסמים. עשור אחד לאחר צעד חסר תקדים זה, השימוש בסמים ירד בחצי:

"מומחי בריאות בפורטוגל אמרו ביום שישי, שהחלטת פורטוגל מלפני 10 שנים לדה-קרימנליזציה של השימוש בסמים ולטפל במכורים במקום להענישם היא ניסוי שצלח.

"אין ספק שבפורטוגל תופעת המכורים בירידה" ציין Joao Goulao, נשיא הארגון לסמים והתמכרויות לסמים, במסיבת עיתונאים לציון 10 שנים לחקיקה.

מספר המכורים הנחשבים "בעייתיים", אלה המשתמשים באופן חוזר בסמים ה"קשים" ובסמים תוך-ורידים, צנח במחצית מאז תחילת שנות ה-90', כאשר ההערכות נעו סביב 100,000 אנשים.

אולם, הוסיף Goula, רופא במקצועו, גורמים נוספים השפיעו על הנתונים.

"לא ניתן לשייך התפתחות זו דה-קרימליזציה בלבד, אלא לשילובם של טיפולים ומדיניות להפחתת סיכונים"

תכניות חדשניות רבות לטיפול לא היו יוצאות לפועל אם המכורים היו ממשיכים להיעצר ולהינעל במקום לזכות לטיפול ע"י רופאים מומחים ופסיכולוגים. נכון לעכשיו, 40,000 אנשים בפורטוגל מטופלים בשל התמכרויות לסמים. מהלך זה, מאפשר התמודדות עם הבעיה בדרך יותר זולה והרבה יותר הומנית. במקום לנעול מאחורי סורג ובריח 100,000 פושעים, הפורטוגזים מרפאים 40,000 פציינטים ובאותו הזמן מנסחים מחדש את הידע הטיפולי.

 

מקור

תגובות