27-KMsBVGiV0R.jpg

בצהרי יום רביעי התקיימה בבית הסופר בתל אביב פגישת ההקמה של ברית התנועה הליברלית החדשה בישראל עם תנועת מסיבות התה האמריקאית ומנהלי ארגון FreedomWorks מארה"ב.

לאירוע שבו נכחו כ-50 איש הגיעו כ-15 ממנהלי הארגון האמריקאי בינהם גם מנהלי קבוצות מובילים בתנועה מכל רחבי ארה"ב.

מאט קיבי, מנכ"ל FreedomWorks ציין כי "אחד מהרגעים של תנועתנו שעליהם אנו גאים במיוחד היה חלקנו בארגון מצעד המחאה הגדול בספטמבר שעבר, שבו הגיעו לוושינגטון יותר ממיליון אנשים… בספטמבר של השנה שעברה… מאז המשכנו לעורר אנשים לפעול ולהצביע ויצרנו רמת השתתפות חסרת תקדים שהשפיעה רבות על הבחירות לקונגרס ולסנאט בארה"ב… השינוי היווה את התפנית הגדולה ביותר מאז 1947, כאשר יותר מ-80 נציגים שבהם תמכנו נבחרו לבית הנבחרים – 63 נבחרים רפובליקאים יותר מבבחירות הקודמות…" לסיכום דברי הפתיחה ציין קייבי, "אל תחשבו שאתם לא יכולים לעשות זאת…משום שגם אנחנו אמרנו זאת לעצמנו במשך שנים. הכוח של קהילנו הוא בביזור…אנו יכולים להיעזר במה שהכלכלן פרדריק האייק קרא לו 'ביזור הידע' המאפשר לכל האנשים הרבים ממקומות מרוחקים לפעול יחד למען העתיד".

במהלך המפגש אשר סוקר באופן יוצא דופן (לטובה) בתקשורת הישראלית יצאו נציגי התנועות בקריאה משותפת לפעול למען הפחתת המיסים, צמצום בגודלה  של הממשלה והגדלת החופש, והכריזו על הקמת הקמפיין של "kosher Tea Party" המאגדת את התומכים היהודים של תנועת מסיבות התה בארה"ב עם תומכי התנועה בישראל.

 

סיקור יוצא דופן לטובה…
 
הסיקור היה יוצא דופן לטובה אך עדיין רחוק מלהיות הוגן וראוי… בניגוד למנהיגות המבקשת להתוות מדיניות שמאלנית (כמו דפני ליף וחבריה)  וזוכה לפיכך לכותרות המשרתות אותה ומידעות את הציבור מראש על האירועים המתוכננים, אנו לא זכינו לכך במפגש זה. למרות שכל אמצעי התקשורת קיבלו הודעה מוקדמת על קיום האירוע, רק NEWS1 של יואב יצחק טרח ליידע את קוראיו בכתבה "תוקם תנועה לשיפור איכות החיים בארץ".
 
NEWS1 נהג כצדיק אחד בסדום והיה כלי התקשורת היחיד שפרסם הודעה מראש על קיום המפגש, ואילו  YNET, הארץ וה-JPOST חזרו אלי ותיאמו את הסיקור שיעלה לאחר האירוע…
 
הראשון שהעלה כתבה לאחר ראיון טלפוני שנערך עם ברנדן ועמי היה ה-JPOST. כתבתו של בן הרטמן מהג'רוזלם פוסט "Tea Party group meets in Tel Aviv" תיארה את האירוע כראוי, וכללה ציטוטים של ברנדן שטינהאוזר ושלי: "עלויות המחייה בישראל הינן בלתי סבירות אך הפתרון לבעייה לא יגיע מן הדרישה שהמדינה תיתן עוד ועוד, מה שאנו זקוקים לו הוא חיזוק השוק החופשי ושיחרורו מאחיזת הממשלה". זה היה המאמר היחיד שאני יכול לומר עליו שעמד במבחן המדדים הנדרשים ממאמר עיתונאי הוגן.
 
המאמר השני שפורסם היה של דיויד שיין מעיתון הארץ ( Glenn Beck rallies draw support from diffuse ideologues). בהתחשב בהטייה המובנית של העיתון, היה המאמר סביר בהחלט,  למרות שהוא ניסה ודי הצליח להסתיר את פעילותה של התנועה הליברלית החדשה מאחורי מסגרת ההתייחסות לאירועי גלן בק בישראל.
גלן בק כה הושמץ ועוות על ידי הפרשנים הישראלים בכל ערוצי התקשורת, עד כי עורכי הארץ החליטו כנראה שלא ייגרם נזק רב מידי לאג'נדה אם יכניסו כמה מילים שירמזו כי יש מחשבה רציונלית סדורה בתוככי תנועת מסיבות התה. אחד הדברים שאמרתי לדיויד שיין היה פארפראזה על דברי איין ראנד, כי לימין ולשמאל המסורתיים יש הסכמה ביחס להיתר שלילת זכויות האדם. השמאל המטריאליסטי מנסה להגביל את החופש בכל האמור בערכים חומריים, והימין  – בכל האמור בערכים רוחניים. ההבדל בינהם נובע מכך שכל אחד מחפש שליטה על הפרט באותו תחום הנחשב בעיניו לעיקר.
הנושא עלה ביחס לשאלה שנשאלתי, כיצד אתאיסט כמוני יכול לתמוך בגלן בק. ותשובתי לשיין הייתה כי העובדה שגלן בק הוא נוצרי מאמין ומיסטיקן היא בעייה שלו. אני אתמוך פוליטית בכל מי שיתמוך בחופש המבוסס על זכויות האדם, כלומר לא יכפה עלי את הבעיות שלו. (בפארפרזה על וולטיר) אני מעדיף, כמו הרבה יהודים בעולם, לחיות במקום שבו כל אחד שונה באמונתו, אך איש אינו כופה על חברו להאמין או לתמוך באותו דבר, מאשר במקום שבו כולם חושבים כמוני, אך אסור לחשוב אחרת… .
 

מוטי היינריך: לעצור את העדר השועט לתהום…

במסגרת המפגש נשא דברים מוטי היינריך, עורך אתר "קו ישר" וסיפר כי הוא עומד להעיד בפני וועדת טרטנברג.  בעדותו שם אמר במענה לאייל גבאי  "המחאה יחד עם התקשורת שועטים לעבר תהום, והתפקיד שלכם כאן הוא להחליט האם להצטרף לעדר או לנסות לעצור אותו ולהראות לו היכן שדה המרעה". אתר וואלה מתאר את ישיבת הועדה בה הופיע היינריך.

סיכול ממוקד של YNET עם ציטוט שולי: "החברה הישראלית אינה זירה הולמת למאבק מהסוג שקיבי וחבריו מובילים בארה"ב…" 

כאמור, גם אתר YNET הודיע על כוונתו לסקר את האירוע וכתב האתר, אביטל להב, שנכח במשך כל הערב יצא ממנו עם זווית יחודית בכתבה "מאט קיבי – קפיטליסט שילמד אותכם על מהפכה". הכתבה התמקדה בסקירת מפעליו של מאט קיבי, מנכ"ל FreedomWorks. בכך אכן עשה אביטל עבודה הוגנת, אבל הוא עקף את הסיפור העיתונאי על החיבור שבין  התנועה האמריקאית לבין זו הישראלית, תוך שהוא ניזהר היטב מפני חשיפת העובדה שמשהו בעל חשיבות מתרחש בישראל. מן האיזכור הקצר בכתבה של אביטל על הפגישה בתל אביב עולה כי יצאה ממפגש זה הבשורה ההפוכה לזאת שיצאה ממנו בפועל: "פגישה שנערכה בתל אביב, כקילומטר אווירי ממאהל המחאה המרכזי של המדינה, נשמעה בעיקר הטענה שהחברה הישראלית אינה זירה הולמת למאבק מהסוג שקיבי וחבריו מובילים בארה"ב." את המידע העיתונאי עם המסר ההפוך המרכז לפחות 5 מ"מים עיתונאיים הותירו עורכי YNET למגיבים בתחתית הכתבה.

ברוח המשפט שמה שאתה רוצה שיעשה היטב, עשה אותו בעצמך, קיבלתי הזדמנות להתבטא ביום חמישי בראיון רדיו ביומן ערוץ 7, אצל אחד מעורכי התוכנית, שמעון כהן. הנה הראיון לשיפוטכם.

 

למעוניינים בהרחבה ומידע נוסף – תמונות מן האירוע וסרטוני וידאו הועלו (ונמשיך להוסיף עוד) באלבום כאן.

תגובות