ב-2011 ממשלת ישראל הכריזה ברצינות דרמטית על "ייעול תהליכים, פישוט והפחתת הנטל הביורוקרטי" ■ מה קרה מאז? התוצאה הצפוייה היא גידול בבירוקטיה וירידה של ישראל במדדים הבודקים את נוחות ניהול עסקים בה.
הפתרון הוא הוצאת התערבות המדינה מתחומים רבים בהם היא מעמיקה את מעורבותה ולא הקמת יחידות "יעול ההתערבות הצומחת"…

על פי מאמר בגלובס: "ברצינות דרמטית הכריזה ממשלת ישראל על "ייעול תהליכים, פישוט והפחתת הנטל הביורוקרטי". שרים ומנכ"לים נאמו, פקידים בכירים מונו, ועדות קמו, מומחים גויסו, מימון נשפך בשפע, עצים נכרתו כדי לספק ניירות עבודה עמוסי תרשימי זרימה, גם החלטות ממשלה התקבלו זו אחר זו וכנסי גאווה התארגנו. אפילו כנס בינלאומי עם נציגים בכירים ב-OECD היה. שלושה ימים מלאי הבטחות לכל טוב. זה היה בסוף יוני. לפני ארבע שנים. 2011. שנתיים אחרי שהתחילו לדבר והתקבלו החלטות ממשלה….
עברו 20 חודשים. בזמן שהתברברנו המשיך המצב להידרדר. במדד עשיית העסקים של הבנק העולמי (מדובר במדד שנתי של 189 מדינות, הנקבע לפי 9 מדדים קבועים לבנייה ועשייה של עסקים), ישראל שהייתה ב-2011 במקום 29, ירדה ב-2014 ל-38 והמשיכה לרדת ב-2015 למקום 40. דירוג ישראל במדד של פתיחת עסק צנח בשנה אחת, בין 2014 ל-2015, ב-8 נקודות ונמצא כעת במקום 53. מדד אישורי בנייה ירד ב-3 דירוגים, המדדים של חיבור לחשמל וקבלת אשראי נפלו ב-6 דרגות, וכך הלאה.

אבל בתוך כך התרחבה וגדלה "היחידה הלוחמת בביורוקרטיה ומקלה על העסקים". כדי להוסיף למעמדה היא הועברה ממשרד האוצר למשרד ראש הממשלה וצורפה אחר כבוד ליחידת התקשוב, שבינתיים קודמה, אף היא בכבוד, בגודל, בגיוסי כוח אדם ובתקציבים גדולים, למעמד "רשות התקשוב הממשלתי".

קישור למאמר:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001062458#fromelement=hp_morearticles

תגובות