בדיון המשודר שנערך אתמול בנושא מתווה הגז בוועדת הכלכלה בראשות חה"כ איתן כבל, ייצגו את התנועה הליברלית החדשה יבגני קרייסרמן, סטודנט לגאולוגיה באוניברסיטה העברית וחבר התנועה, ובועז ארד, מנכ"ל מרכז איין ראנד וממיסדי התנועה.
יבגני קרייסרמן, שייצג את העמדה הליברלית, סיפר לחברי הועדה: "אני בן לעולים ממדינה שהייתה אלופת העולם בבירוקרטיה, בסופו של דבר אי אפשר לנהל משק כלכלי ולתקוע כל מהלך, זו לא המדינה שאני מצפה ושואף להיות שותף בבניתה כעת.
בישראל אין משק גז פעיל כבר מעל ל-5 שנים,לא משקיעים במחקר אקדמי,ולא מתבצעת אקספלורציה עבור מאגרים נוספים,למרות שעתודות מוערכות עוד ישנן.
ישראל היא מדינה קשה שלא מאפשרת סביבה עסקית, זהו מצב בלתי אפשרי עבור מדינה ליברלית ומודרנית. מעל ל-60 שנה חיפשו בישראל נפט וגז, חילקו רשיונות לכל מבקש במסגרת תחרותית, וכאשר רק חברה אחת שסיכנה המון מצאה, הגז נהיה של "כולנו".
בכדי לפתוח את המשק לעוד משרות, תחומי מחקר ופיתוח, נדרש אישור מתווה הגז הנוכחי, לא כי הוא הכי טוב, אלא כי הוא מהווה פתרון טוב בכדי לפתח את המשק הזה במהירות הגדולה ביותר."
בועז ארד ציין כי: "אנחנו חשופים לדיון פרלמנטרי בו נזרקים לאוויר הביטויים שוד, גזל וכדומה. הדבר מעוות לגמרי את הדיון ומשיג את התוצאה ההפוכה. זוהי הדרך להבריח כל משקיע וכל יזם ממדינת ישראל.
הכלכלן אריך צימרמן אמר כי משאבים אינם מתגלים אלא נוצרים- מהחומרים הטמונים בקרקע ומהיזמות, התבונה וההשקעה האנושית שבכוחה להוציא אותם משם. השאלה היא מה אנחנו עושים עם המשאב האנושי והיזמי.
מדינת ישראל היתה עד לא מזמן מקום מצוין ליזמות בתחום הגז ואחרי עשרות שנים בהן ניתן היה לחפש בצורה פשוטה יחסית, הגז אותר ומייד הפכנו למקום קשה, המסבך את תהליך החיפוש וההפקה של משאבי הטבע. צריך לשים סוף למחול השדים וצריך לאפשר למי שהשקיע ויזם ליהנות, יחד עם אזרחי ישראל, מפירות ההשקעה, לא רק עליהם אנחנו יודעים, אלא אלה שיתגלו בזכות יזמים ואנשי חזון נוספים".
לצפייה בדיון המלא באתר הכנסת (שידורי הועדות):
דברי יבגני 1:09:00
דברי בועז 1:18:00
http://main.knesset.gov.il/Activity/committees/Economics/Pages/CommitteeTVarchive.aspx?TopicID=8754